Janakkalan Ilvekset 90 v.

Janakkalan Ilvekset vietti 90-vuotisjuhliaan harmaassa säässä Turengissa Pyhämäen kesäteatterilla 26.5.2019. Sateisesta ja koleasta säästä huolimatta paikalle oli saapunut mukavasti juhlaväkeä.

Näin August ”Aku-Setä” Walari kirjoitti lippukunnan 10-vuotishistoriikissä 1939:

Vuonna 1925 oli Turengissa Lastujärven rannalla Riihimäen Eräpoikien järjestämänä Suomalaisen Partiopoikaliiton suurleiri, jolloin 8 Turengin kylän poikasta, kaikki silloin vielä 7-10 vuoden ikäisiä, olivat saaneet partiokärpäsen pureman. Se basilli oli itänyt v. 1929 asti, jolloin keväällä, niin kuin muukin elollinen puhkeaa, puhkesi näissä pojissa partiotauti.

Toukokuun 15 p:nä 1929 saapuivat Matti Paturi, Esko Talvitie ja Kauko Paakkala allekirjoittaneen luokse valittamaan taudin olemassa olosta ja neuvottelemaan partiolippukunnan perustamisesta paikkakunnalle. Asiasta sovittiin, että 26. p:nä toukokuuta kokoonnuttaisiin Pyhämäelle, jos on kaunis ilma. Ilmojen haltia suosi meitä, ja Pyhänmäen suuren männyn alusta oli ensimmäinen kokoushuoneemme. Saapunut oli 8 poikaa, kaikki partiokärpäsen puremia, ja niin päätettiin perustaa Turenkiin Turengin Ilvekset -niminen partiolippukunta. Nimi muutettiin v.1932. Nimeksi tuli Janakkalan Ilvekset, sillä lippukunta tuli käsittämään koko pitäjän.

– Jukka Niemi

Lippukunnanjohtaja Timo Valli toivotti juhlaväen tervetulleeksi
Sudenpentulauma Parhaat sudenpennut esitys On leijonan metsästys . . .
. . . jossa yleisö oli osana näyttelijöinä
Juhlan juontajana toimi lippukunnan apulaisjohtaja Marika Tourunen
Ruokateltassa oli tunnelma huipussaan