Maittava ruoka motivaattorina

9 000 annosta, n. 2 000 kg ruokaa päivässä on iso haaste kenelle tahansa. Tällä kertaa sen on ottanut  vastaan Ilves19 –piirileirin muonituspäällikkö Jouni Kore Korhonen, partiolainen 47 vuotta ja Jaakon Samooja Rengosta vuodesta 1995.

Lieksasta kotoisin oleva Kore on monessa liemessä kypsynyt pitkän linjan partiolainen, joka kehuu estoitta tiimiään, pestiesimiestään ja pestiinsä saamaansa tukea. On aivan selvää, että yksin tällaista porukkaa ei kukaan ruoki.

Ennen kuin tähän pisteeseen on päästy, takana on vuoden verran mm. pestausta, suunnittelua, valmistelua, budjetointia ja hankintoja. Tärkeimmäksi yksittäiseksi onnistumisen tekijäksi Kore nostaa hyvän tiimin ja onnistuneiden pestausten merkityksen. Tämä on myös osa-alue, jonka eteen hän on saanut tehdä eniten töitä, sillä keittiöhommiin ei todellakaan ole tunkua. Kaikki tarvittavat 20 muonitustiimiläistä ja n. 30 päivittäistä apulaista alaleireistä per ateria ovat tähän asti kuitenkin löytyneet, ja homma näyttäisi sujuvan mallikkaasti. Suora asiakaspalaute on ollut todella positiivista.

Muonituspäällikkö Jouni Kore Korhosella pysyvät paitsi padat niin myös linjat kuumina Hämeen Partiopiirin kaikkein aikojen suurimmalla piirileirillä Ilves19

Koren oma motiivi pestissään on periaatteessa yksinkertainen: maukas ja riittävästi ravitseva ruoka leiriläisille. Aivan erityisesti häntä kiehtoo oppiminen ja kehittyminen haastavassa Ervi-keittiössä, joka valmistaa ja tarjoilee ravinnon leirin 150 erityisruokavaliota noudattavalle. Paljon on tässä tultu viime vuosina eteenpäin, ja entisajan hernarin sijaan Ervi-asiakkaat voivat koota omien vaatimustensa ja mieltymystensä mukaisen aterian buffet-pöydästä, jossa mm. hiilihydraatit, vihannekset ja proteiinilähteet ovat erikseen otettavissa lautaselle. Kaikki on maustettu vain suolalla, ja asiakas voi käydä maustebaarissa tuunaamassa ateriasta mieleisensä.

Ervi-keittiön Antti ja Leena neuvonpidossa

Keittiöhommia partiossa Kore on jo tehnyt pitkään, ensin pienemmissä tapahtumissa ja kursseilla ja viime vuonna jo Kliffan keittiömestarina. Tämä pesti antoikin vahvan kokemuksen ja näkemyksen Ilves19 muonituspäällikön pestiin. Asiaa auttoi myös se, että Kore pääsi kokeilemaan soppakauhojensa kantavuutta myös n. 1 000 hengen Vaeltajatapahtuma Väreen muonituspäällikkönä. Voi sanoa, että Koresta on tullut Hämeen Partiopiirin kaikkien aikojen suurimman piirileirin muonituspäällikkö nousujohteisesti tekemällä oppimalla.

Omassa jaksamisessa ja pestissä onnistumisessa on suuresti auttanut myös se, että Kore tuntee saaneensa koko ajan tukea paitsi pestiesimieheltään, myös omalta partioverkostoltaan. Kaikille, jotka miettivät jossain vaiheessa vaativan pestin ottamista, Kore sanoo, että rohkeasti mukaan vaan, tukea kyllä on saatavilla. Kaikkea ei tarvitse osata eikä tehdä yksin, mutta apua pitää myös osata pyytää, kun sellainen tilanne tulee.

– Jukka Niemi

Tanja jaksaa hymyillä, vaikka varjossa alkaa olla +30 C